CSOKOLÁDÉS SÜTEMÉNY

play video

HOZZÁVALÓK

- 150 g cukor
- 150 g vaj
- 550 g étcsokoládé (70%-os kakaótartalmú)
- 150 g tojássárgája
- 450 g tojásfehérje
 

ELKÉSZÍTÉS

A csokoládés süteményt két lépésben készítjük el.

A második fázisban a többi hozzávalót is a gépbe töltjük, a hőfok szabályzót lekapcsoljuk, a pengéket pedig 3-es fokozatra állítjuk.

Míg a gép dolgozik, fokozatosan növeljük a sebességet.

Körülbelül 30 másodperc múlva elkészül a sütemény tésztája. Öntsük kivajazott formákba, majd tegyük 180 Celsius fokos sütőbe, mindössze 8 percre.

Ha elkészült a sütemény, kívül ropogós, belül lágy állagú lesz.

Tálaláskor vaníliamártással kínáljuk, étcsokoládé darabokkal díszítsük.
 
  1. Tegyük a csokoládét és a vajat a gépbe.     2. Állítsuk a sebességet 2-es fokozatra, a hőfokot 35 Celsius fokra.
 
  3. Öntsük bele a maradék hozzávalókat.     4. Állítsuk a sebességet 3-ra.
 
  5. Fokozatosan növeljük a sebességet.