HOZZÁVALÓK
- 150 g cukor
- 150 g vaj
- 550 g étcsokoládé (70%-os kakaótartalmú)
- 150 g tojássárgája
- 450 g tojásfehérje |
|
|
ELKÉSZÍTÉS
A csokoládés süteményt két lépésben készítjük el.
A második fázisban a többi hozzávalót is a gépbe töltjük, a hőfok szabályzót lekapcsoljuk, a pengéket pedig 3-es fokozatra állítjuk.
Míg a gép dolgozik, fokozatosan növeljük a sebességet.
Körülbelül 30 másodperc múlva elkészül a sütemény tésztája. Öntsük kivajazott formákba, majd tegyük 180 Celsius fokos sütőbe, mindössze 8 percre.
Ha elkészült a sütemény, kívül ropogós, belül lágy állagú lesz.
Tálaláskor vaníliamártással kínáljuk, étcsokoládé darabokkal díszítsük.
|
|
 |
|
1. Tegyük a csokoládét és a vajat a gépbe. |
|
 |
|
2. Állítsuk a sebességet 2-es fokozatra, a hőfokot 35 Celsius fokra. |
|
 |
|
3. Öntsük bele a maradék hozzávalókat. |
|
 |
|
4. Állítsuk a sebességet 3-ra. |
|
 |
|
5. Fokozatosan növeljük a sebességet. |
|
|
|